Најновије

Митинг "за или против" Вучића!?

БЕОГРАД - Идеја неколико градских одбора СНС-а да организују митинг подршке „државотворној политици” и премијеру Александру Вучићу, јуче је наишла на критике опозиције, на залагање министра унутрашњих послова Небојше Стефановића да се митинг организује, али и одбијање самог лидера напредњака.
Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Премијер Вучић је јуче рекао да сматра да је време за тежак, одговоран и озбиљан рад и да није време за митинговање. Одговарајући на питања новинара у Сремској Митровици, а у вези са позивом неколико одбора СНС-а да се одржи митинг подршке њему и влади због „оркестрираних напада на премијера и владу”, изјавио је да је одмах по изрицању те идеје позвао градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и рекао му да разуме оне који су тако нешто тражили, јер „виде и чују шта се дешава свакога дана”, али је поручио да је сада време за рад, а не за митинговање. Министар Стефановић јуче је на конференцији за медије објаснио да општински одбори напредњака планирају да организују митинг „да бисмо пружили подршку државотворној политици и да видимо да ли људи подржавају то што ради премијер”, као и „због великог притиска на државу који врше разни људи, угрожавајући државну безбедност, не личну”. Посланик СНС-а Владимир Ђукановић јуче је рекао, како преноси Танјуг, да је организовање митинга за сада само идеја и да претпоставља да ће о том разговарати страначки органи. „Неко жели да дестабилизује Србију зато што му не одговара јака Србија, као респектабилна сила у региону”, рекао је Ђукановић новинарима и додао: „Ми видимо да се овде води једна перфидна кампања и против председника владе и против одређених институција у које народ има поверење. Искрено, очекујем ускоро и на Цркву да крене нешто тако слично, зато што су то све оне институције у које народ има највеће поверење, а које су темељ овог друштва, и које неко жели да пољуља”, рекао је он. На поновљено новинарско питање ко је тај неко, Ђукановић је одговорио: „Свако онај коме није у интересу да Србија буде јака.” „Погледајте мало ко овде највише инвестира у одређене пројекте, медије и какву мрежу прави, па ће вам бити јасно. Ми смо суверена држава и то неком смета – људима који су кренули да воде овакве кампање. А зашто то раде и ко их на то наговара, то је веома занимљиво. То ћемо видети”, додао је он. Идеја о одржавању митинга јуче је изазвала оштре реакције опозиције. Шеф посланичког клуба ДС-а Борислав Стефановић рекао је јуче да „напад на врхушку режима није напад на државу, јер држава није један човек”. „Жао ми је што премијер упорно покушава да грађанима представи позицију – држава то сам ја. Напредњаци никако да схвате да аргументована критика која долази против власти, врхушке режима, није напад на државу, држава није једнако Александар Вучић и нормално је да опозиција и невладин сектор указују на неправилности и критикују оно што објективно није у реду”. Одговарајући на питање шта мисли о идејама СНС-а да одрже митинг подршке Вучићу, Стефановић је рекао да у недостатку било каквих резултата, девастирајућих мера штедње, економских реформи, запошљавања, инвестиција, недостатку слободе и недостатку слободе медија „они прибегавају рецептима из деведесетих година”.
Прочитајте још:Вучић: Нема нових мера, резултати су одлични!
Шеф посланичког клуба СДС-а Марко Ђуришић рекао је јуче да најава организовања митинга подршке премијеру показује „да су радикали остали радикали и да промена само одела и скидање мајица са ликом Војислава Шешеља није променила суштину оних који данас управљају Србијом”. Ђуришић је новинарима у парламенту рекао да су „радикали тада земљу у одређеним тренуцима и организовањем таквих скупова доводили на ивицу унутрашњих сукоба”. Посланик Нове странке Зоран Живковић сматра да је необично да митинг подршке организује странка која тврди да има натполовичну већину, већ би, како је навео, митинг требало да организује опозиција, и то 12. марта. Заменик шефа посланичког клуба СПС-а Ђорђе Милићевић изјавио је новинарима у парламенту да социјалисти пружају пуну подршку у реализацији зацртаних циљева владе: „Желимо да сносимо одговорност и делимо вредности из Вучићевог експозеа и верујемо да, радећи на реализацији тих циљева владе, радимо у најбољем интересу Србије”. Извор: Политика (Д. Т. – Б. М.)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА