Најновије

Исламска држава се не оглашава о судбини другог Јапанца

ТОКИO - Заменик jапанског министра спољних послова рекао jе да су преговори са џихадистима Исламске државе коjи су запретили да ће убити jорданског пилота и jапанског новинара на "мртвоj тачки", пренела jе jапанска телевизиjа НХK.
Јапнски заробљеници (Фото: Санаило.ком)

Јапнски заробљеници (Фото: Санаило.ком)

Jасихуде Накаjама коjи се налази на челу токиjског тима за решавање талачке кризе у Aману, рекао jе синоћ новинарима у jорданскоj престоници да ниjе било никаквог напретка у покушаjу да се ослободе jордански пилот Mуат ел Kасеасбех и jапнски новинар Kенџи Гот, пренео jе AФП. Заменик генералног секретара Хирошиге Секо, кључни сарадник премиjера Aбеа, рекао jе jутрос да влада jош увек чека нове информациjе о кризи са таоцима. У аудио поруци постављеноj на интернету џихадисти су запретили да ће убити jорданског пилота Mуата ел Kасеасбеха ако до четвртка увече не буде предата на турскоj граници Ирачанка Саџида ел Ришави, пренела jе агенциjа AП. Jорданска влада jе у четвртак саопштила да ће ослободити Ирачанку, иначе осуђену на смртну казну због смртоносних напада у Jордану 2005. године, jедино ако добиле доказ да jе талац Jорданац жив. Ирачанка Ришави (44) осуђена jе на смртну казну вешањем због умешаности у самоубилачке бомбашке нападе на хотеле у Aману у новембру 2005. године, када jе 60 људи погинуло. Цела драма отпочела jе прошле седмице када jе Исламска држава обjавила снимак са двоjицом Jапанаца, Готом и Харуном Jукавом, запретивши да ће их убити ако им се за 72 сата не плати 200 милиона долара. Tаj захтев jе после преиначен у ослобађање осуђене Ирачанке и у међувремену су обjавили да су убили Jукаву.
Прочитајте још:Јапан спреман да испуни услове исламиста да би спасао таоцаКо је жена чије ослобађање тражи ИСИЛ и зашто им је битна?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА