Најновије

Италија добила новог председника

РИМ - Италијански посланици изабрали су данас судију Уставног суда Серђа Матерелу (73) за новог, 12. председника Италије, јавиле су агенције. Ројтерс наводи да је кандидат ког је подржао премијер Матео Ренци изабран после три неуспела круга гласања.
Италија (Фото: Википедија)

Италија (Фото: Википедија)

Досадашњи председник Ђорђо Наполитано (89), који је на тој функцији провео девет година, 14. јануара је поднео оставку. Матарела, који је тренутно члан владајуће Демократске партије (ПД), бивши је демохришћанин са Сицилије који је ушао у парламент након што је његовог старијег брата Пјерсантија, тадашњег регионалног председника овог острва, убила мафија 1980. Досадашњи председник Ђорђо Наполитано (89), који је на тој функцији провео девет година, 14. јануара је поднео оставку. Према италијанском законодавству, после званичног објављивања оставке, парламент треба да се састане у року од две недеље на заједничкој седници ради избора новог председника.
Прочитајте још:

(ВИДЕО) Украјинци погодили цркву у Горловки!

Ово је тактика којом Руси побеђују своје ратне непријатеље!

Председника бира изборно тело од 1.009 политичара, међу којима су чланови Представничког дома и Сената, као и 58 регионалних представника. Потребна је двотрећинска већина да би председник државе био изабран у прва три круга гласања, док је у четвртом довољна проста већина, или 505 гласова. Ренцијева странка има 415 чланова у изборном телу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА