Најновије

Епидемија еболе се завршава ове године!?

ВАШИНГТОН – Одлазећи шеф мисије Уједињених нација за борбу против еболе Ентони Бенбери изјавио је да би најгора до сада епидемија те болести могла да се оконча ове године.
Ебола (Фото: globalnews.ca)

Ебола (Фото: globalnews.ca)

Бенбери је у последњем обраћању јавности нагласио да је криза далеко од краја, али истовремено изразио оптимизам и веровање да је могуће остварити циљ да више не буде нових случајева заразе смртоносним вирусом, преноси Глас Америке. Говорећи у главном граду Гане - Акри, Бенбери се осврнуо на значајан напредак остварен у борби против смртоносног вируса, од када је у септембру преузео положај шефа те мисије Уједињених нација, али је додао да је криза далеко од краја и нагласио да је једини прихватљив исход да више не буде ниједан случај еболе. Бенбери је подсетио да су - када је мисија УН почела прошле године - процене биле да ће до почетка 2015. бити и до 1,4 милиона заражених, али број инфицираних је, према последњим подацима Светске организације, тек нешто изнад 20 хиљада, од чега је близу 8.000 подлегло вирусу.
Прочитајте још:Ово су новогодишње поруке за Тасовца…
Уместо Бенберије, функцију шефа мисије УН за бробу против еболе обавља ветеран у хуманитарним акцијама светске организације Исмаил Улд Шеик Ахмед из Мауританије. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА