Најновије

Камерон: Што пре да се распише референдум о чланству у ЕУ

ЛОНДОН - Британски премијер Дејвид Камерон изјавио је данас да треба што пре расписати референдум о чланству Велике Британије у ЕУ, што је обећао до 2017. године ако буде победио на парламентарним изборима заказаним у мају, јавља Би-Би-Си.
Дејвид Камерон (Фото: Википедија)

Дејвид Камерон (Фото: Википедија)

"Референдум би требало да буде одржан пре краја 2017. године. Волео бих да то буде раније. Што пре, то боље", рекао је Камерон за британску телевизијску мрежу. Камерон је раније обећао тај референдум до 2017. године ако његова Конзервативна странка победи на парламентарним изборима у мају. Под притиском јавног мнења и евроскептика, Камерон је крајем новембра представио план чији је циљ да се смањи долазак страних радника у земље ЕУ, тако што ће им бити укинута социјална примања. Камеронов реизбор за сада је неизвестан, јер, према досадашњим анкетама, лабуристи су у благој предности. Парламентарни избори 7. маја у Великој Британији већ привлаче велику пажњу због одржаног референдума о независности Шкотске и све популарније антиевропске странке УКИП Најџела Фериџа.
Прочитајте још:DWN: Европској Унији је боље са Евроазијским савезом, него са САДЕУ у паници: Криза у Грчкој ће изазвати хаос у унији кажу њени званичници!Срби не воле ЕУ, али би гласали за улазак!?
Извор: Вести онлине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА