Најновије

Сирија: Борбе зараћених фракција

СИРИЈА - Припадници исламистичке организације "Армија ислама" преузели су контролу над насељем Доума, источно од Дамаска, након што су одатле истерали опозициону "Армију народа", саопштила је данас сиријска "Опсерваторија за људска права".
Сиријски исламиста (Фото: мепанорма)

Сиријски исламиста (Фото: мепанорма)

У редовима обе групације су сунити, који се боре против власти председника Башара ал Асада и њихов сукоб је последњи у низу примера унутрашњег спора између опозиционих бораца. Опсерваторија, која добија информације из мреже извора у Сирији, наводи да је неколико бораца погинуло, али нису саопштени други детаљи. Према наводима организације, "Армија ислама" заробила је неколико бораца. Ове две групације, које су део опозиционих фракција у сиријском рату, боре се против војске, али и између себе због контроле над Доумом, стратешки веома важним насељем на једном од главних путева који повезује Дамаск са градом Хомс на северу. Унутрашњи сукоби су ослабили групације, које се боре против провладиних снага. Већина тих сукоба дешава се на северу Сирије, а слични спорови на југу, где је Дамаск, су релативно ретки. Радикалније исламистичке групације попут Исламске државе и Нусра фронта имале су користи од интерних сукоба и најјаче су фракције у рату у Сирији.
Прочитајте још: Сирија: Војни успеси Асада, у само једној акцији убијено 70 џихадиста!Амерички специјалци се два пута због тешке паљбе повукли из акције у СиријиВОЂА: Асад прославио Нову годину на фронту са војницима
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА