Најновије

Стефановић: "Влада предвођена премиjером Вучићем зна шта ради"

БЕОГРAД - "Случаj напада на Mилана Бека биће решен", рекао jе вечерас министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић, истакавши да jе циљ да полициjа покаже да jе озбиљна и способна и да грађани осете безбедност на улицама.
Министар полиције Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Министар полиције Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Стефановић jе гостуjући у Дневнику РTС-а рекао да не би желео да доноси оцене о истрази напада на Mилана Бека, jер ће то бити резултат истраге, али jе истакао да инсистира на одговорности. "Не бих се изjашњавао о детаљима, али немоjте да имате дилему да ћемо случаj решити", нагласио jе Стефановић. Kада jе реч о стању у полициjи, Стефановић jе рекао да jе поднето више од 150 кривичних приjава против полициjских службеника и напоменуо да jе реч о различитим областима криминала. "Хоћемо да покажемо да jе полициjа озбиљна и способна и да грађани могу да осете безбедност на улицама", истакао jе Стефановић. Kако jе рекао, циљ jе повратак полициjе у заjедницу, да људи знаjу полицаjца и да могу да му се обрате. Говорећи о новом закону о полициjи, Стефановић jе обjаснио да се на њему ради већ неколико месеци. "Oно што имамо као радни нацрт упутићемо на jавну расправу. Не брзамо, већ желимо да покажемо да нам jе безбедност грађана на првом месту", рекао jе министар Стефановић. Oн jе подсетио на два полицаjца коjима jе недавно уручио признања за невероватну храброст коjу су показали, коjи би, како jе навео, требало да буду примери како се напредуjе. Mинистар jе обjаснио да у великим системима увек постоjи врста отпора, jер су ти системи по природи троми, али jе истакао да то неће бити препрека реформама. Стефановић се осврнуо и на реформе коjе спроводи Влада, наводећи да повећање броjа запослених показуjу релевантни подаци и статистике. "Имамо озбиљне напоре и у полициjи и у држави и мислим да Влада предвођена премиjером Вучићем зна шта ради", навео jе Стефановић. Kада jе реч о смањењу броjа запослених у jавном сектору, Стефановић jе обjаснио да се ради, пре свега, о природном одливу и истакао значаj приватног сектора. "Влада jе довела озбиљне компаниjе коjе овде раде, показала jе да озбиљно и напорним радом може да повећа броj запослених и да истовремено полако смањуjе броj запослених у jавном сектору", закључио jе Стефановић.
Прочитајте још: Стефановић: Нека Хаг сам хапси ШешељаВучић: „Будуће генерације ће ми бити захвалне“Николић размишља о повратку у СНС али тврди да неће ићи против Вучића
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА