Најновије

Учествујте у српском колу од шест километара!

НОВИ САД - Фолклорно удружење Велико коло из новосадског предграђа Ветерника позвало је сва заинтересована културно-уметничка друштва из бивше Југославије и појединце да учествују у највећем и најдужем српском колу, које би као такво ушло Гинисову књигу рекорда.
Коло за гиниса (Фото: Википедија)

Коло за гиниса (Фото: Википедија)

У позиву Удружења наводи се да је планирано да у манифестацији учествује 15.000 људи у народним ношњама. Круг грандиозног кола био би дужине шест километара, а ишао би кроз новосадски Булевар кнеза Милоша, Футошки пут, Булевар Европе и Булевар војводе Степе. Организатор објашњава да у манифестацији, осим КУД-ова из бивше Југославије, могу да учествују и појединци "од седам до 77 година". У позиву Удружења наводи се и да ће у овом пројекту Великог кола сигурно учествовати КУД-ови из Србије, Црне Горе, БиХ, те да ће манифестација бити међународног карактера. Према објашњењу организатора, у припремној фази пројекта свим КУД-овима, који се пријаве за учешће и који прођу селекцију, биће послат снимак са корацима и мелодијом да би сви увежбали исте варијанте корака и уз исту дужину трајања игре. У наведеним булеварима биће постављено озвучење по пунктовима како би сви учесници чули музику и играли у исто време. Предвиђено је да се у Великом колу играју три игре: Велико бачко коло, Ужичко коло и Катанка, а организатор истиче да ће се бројати само учесници у народним ношњама.
Прочитајте још:Србин ушао у Гиниса: урадио 30.000 трбушњака без предаха Рекорд за Гиниса: Пушта браду од Видовдана 1988! Србија обара Гинисов рекорд прославом 100 година од Колубарске битке?!
Заинтересовани могу да се јаве на мејл velikokolo@gmail.com, после чега ће добити формулар, а све детаљније информације налазе се на званичном порталу Фолклорног удружења Велико коло. Гинисовска манифестација Велико коло планирано је да буде одржана 4. октобра. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА