Најновије

Кијев изгубио контролу над Десним сектором: Екстремисти одбијају послушност генералима

КИЈЕВ - Саветник председника Украјине Јуриј Бириуков рекао да је део "Десног сектора" одбио да иде да служи у Оружаним снагама Украјине по условима уговора. Према његовим речима, екстремисти желе да се боре сами, а не поштују украјинске генерале.
фото: Veteranstoday.com

фото: Veteranstoday.com

- Лично сам предложио "Десном сектору" да уђу у легалне структуре. Посебно сам понудио низ опција за обавезни службени уговор. Одбили су га - објаснио је Бириуков. Према његовим речима, "Десни сектор" жели да остану аутономна организација, али инсистирају на легализацији њихових паравојних јединица. Украјинска власт одбија овакав предлог. - Оружане снаге су пре свега дисциплина, ред, координација, јасна линија командовања. Ако су ови концепти њима стране активисти, не можемо доћи до договора о легализацији њихових једница - додао је он. Поједини украјински стручњаци месецима упозоравају да би наоружане групе екстремиста могле да се отргну контроли и постану криминалне банде. Раније је други саветник украјинског председника Олег Медведев изјавио да Кијев нема контролу над "Националном гардом " која је састављена од добровољаца из екстремистичких организација. "Десни сектор" је пре неколико месеци претио и оружаним нападом на Кијев уколико не буду ослобођени њихови припадници који су ухапшени због нелегалног поседовања оружја.
Прочитајте још: Кренули у рат, погинули у саобраћајној несрећиПутин шаље нуклеарне подморнице у Атлантик, Обама размешта ракете по Европи
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА