Најновије

Ново оружје у рукама џихадиста: Ебола у Исламској држави?

Иако су стална мета ваздушних напада САД-а и њихових савезника, Исламска држава се сада сусрела са новим непријатељем. Неколико страних медија известило је да се у њихове редове увукао најопакији вирус данашњице - ебола.
Спремни на све: џихадисти Исламске државе (Фото: albabelyia.net)

Спремни на све: џихадисти Исламске државе (Фото: albabelyia.net)

Светска здравствена организација (СЗО) је покренула истрагу како би утврдила да ли је истина да су се терористи заражени еболом појавили у болници у ирачком граду Мосулу, који иначе држе под контролом. "За сада немамо службену потврду је ли реч о еболи", рекла је подпарол СЗО-а Кристи Фрег. Према писању провладиних ирачких новина ал Сабах, вирус су наводно у Мосул донели терористи који су стигли из неколико афричких земаља. Верује се како је само неколико бораца Исламске државе стигло из Западне Африке где је дошло до епидемије еболе, док је већина стигла са подручја где није било случајева заразе. Уколико се ово покаже истинитим, то би могло да изазове катастрофу у подручју под надзором Исламске државе поготово ако се у обзир узме чињеница да је та терористичка организација заузела чврст став против западне медицине и науке. Такође, не зна се да ли су преживели доктори у Мосулу опремљени или довољно добро обучени за лечење и спречавање ширења овог опаког вируса. Уколико вирус почне муњевито да се шири Исламској држави то би могао да буде почетак њиховог краја, сматрају неки аналитичари. Исламкса држава је у неколико наврата претила Западу да ће еболу искористити као биолошко оружје.
Прочитајте још:Напад ножем на хоџу који проповеда да се не иде у Исламску државу!Ирак сумњичи Американце да Исламској држави – док је бомбардују – дотурају оружје„Европа ће дрхтати кад дође Исламска држава“
Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА