Најновије

Псаки: И ми смо као и Оланд за укидање санкција Русији

ВАШИНГТОН - Џенифер Псаки, портпарол Стејт департмента, на својој редовној конференцији за штампу је прокоментарисала изјаву француског председника Франсоа Оланда који је рекао да је потребно укинути санкције Русији.
Џенифер Псаки (Фото: ЈуТјуб)

Џенифер Псаки (Фото: ЈуТјуб)

Псакијева каже је оно што је Оланд рекао став САД од почетка украјинске кризе, те да и САД теже прекиду затегнутих односа са Русијом и залажу се за прекид санкција Русији. "То је наша позиција и позиција наших савезника од самог почетка украјинске кризе." - каже Псакијева. Псакијева је са друге стране захвалила Европској Унији што је задржала санкције наспрам Русије, јер САД не виде промене у понашању Русије. Она је истакла да ће због недостатка промена у понашању Русије, САД задржати курс политике санкција према Русији. Подсећамо, Оланд је у интервјуу за француску радио станицу "Интер" рекао да је потребно укинути анти-руске санкције, те да то треба учинити чим дође до прогреса по питању решавања украјинске кризе.
Прочитајте још:ЕК упозорава Грчку: Чланство у еврозони је неопозиво
Оланд је изразио велику наду у преговоре који ће се одржати 15. јануара у Астани, у Казахстану. У Астани ће доћи до преговора по тзв. "нормандском формату" и учествоваће Владимир Путин, Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Петар Порошенко. До ових преговора ће доћи под условом да дође до реалног испуњавања фаза мировног протокола у зони конфликта у региону Донбаса. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА