Најновије

Срби данас секу бадњаке и на Космету

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Православни верници и црква данас ће широм Косова и Метохије прославити Бадњи дан, а у појединим срединама са српском већином током божићних празника најављено је појачано присуство косовске полиције.
Господ Исус Христос (Фото: Икона Исуса Христа)

Господ Исус Христос (Фото: Икона Исуса Христа)

Срби из Косовске Митровице ујутру ће, као и претходних година, у раним јутарњим чсовима ићи у сечу бадњака у оближње шуме, а у 16 часова испред цркве Св. Димитрија у овом граду биће обављено освећење и паљење бадњака. Регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић изјавио је Танјугу да ће за време божићних празника, у уторак и среду, бити повећано присуство полицијских службеника у Косовској Митровици. У граду ће, према речима Бојића, бити повећан број пешачких и мобилних патрола, а у циљу очувања јавног реда и мира и превентивног деловања на располагању ће бити и комплетна јединица за брзо реаговање.
Прочитајте још:Митрополит Амфилохије упутио поруку верницима поводом Божића
Срби из Косовске Митровице на Божић обићи ће храм Св. Саве који се налази у јужном делу Косовске Митровице, а полазак је испред Техничке школе у десет сати. На централном Косову Срби из Грачанице бадњаке секу у близини Грачаничког језера поред пута Приштина - Гњилане. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА