Најновије

Васин: Изјаве Михајловићеве су бесмислене и нетачне

НOВИ СAД - Председник покраjинског одбора ДС-а за Воjводину Mирослав Васин саопштио jе данас да званични економски показатељи потпуно демантуjу изjаву потпредседнице Владе Србиjе Зоране Mихаjловић о томе да се стање у Воjводини погоршава, захваљуjући власти Боjана Паjтића.
Нови Сад (Фото: ЈуТјуб)

Нови Сад (Фото: ЈуТјуб)

Mинистарка Mихаjловић “наставља да се бави свиме осим своjим послом”, оценио jе Васин у писаноj изjави поводом њене изjаве медиjима да jе “сваки дан власти Боjана Паjтића дан коjим се стање у Воjводини погоршава”. Васин jе навео да jе та изjава Mихаjловићеве “на трагу jе њених паушалних оцена и тврдњи о министрима коjи раде против државе, обећања да ће струjа поjефтинити истог дана када СНС дође на власт или обећања да ће сви оштећени у поплавама бити обештећени до краjа августа”. “Да би се сама уверила у бесмисленост своjих речи и да убудуће не би давала овако политички безобразне, али пре свега нетачне изjаве, обавештавамо госпођу Mихаjловић да jе званични економски показатељи у потпуности демантуjу”, истиче председник воjвођанских демократа. Васин наводи да jе наjвећа стопа раста бруто друштвеног производа (БДП) остварена у покраjини као и да jе БДП изнад републичког просека, што Воjводину сврстава у развиjене регионе. Последњих годину дана jе на нивоу Републике Србиjе забележен пад индустриjске производње од 5,7 одсто док се у Воjводини бележи раст од о,9 процената. Воjводина jе наjвећи извозник у Србиjи, на њеноj териториjи се налази половина свих инвестициjа коjе су дошле у нашу земљу, а у покраjини се бележи и наjвеће смањење броjа незапослених од свих региона у Србиjи и то искључиво захваљуjући подстцаjима коjе даjе Покраjинска влада, истиче Васин.
Прочитајте још:Србија се данас задужила 3.4 милијарде динара
“Позивамо госпођу Mихаjловић да се у своjим непрекидним нападима на Покраjинску владу, опозициjу, коалиционе партнере, страначке колеге, председника Републике или било кога другог служи чињеницама а не паушалним неоснованим оптужбама”, навео jе Васин. Oн jе додао да би министарка Mихаjловић требало и да се “позабави чињеницом да су грађани Воjводине од Српске напредне странке добили искључиво смањење плата и пензиjа и повећање пореза”, наводи се у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА