Најновије

Карта Ер Србије за Москву нас кошта 100 евра скупље него Хрвате

БЕОГРАД- Путници који авио-компанијом Ер Србија желе да путују из Београда до Москве платиће карту око 100 евра више него они који до престонице Русије лете из Загреба.
Ер Србија има чудне цене (Фото: Википедија)

Ер Србија има чудне цене (Фото: Википедија)

Како је објавила Радиотелевизија Војводине, карта за директан лет Београд – Москва кошта око 40.700 динара, док Ер Србија за лет из Загреба, са преседањем у Београду, до руске престонице наплаћује 27.330 динара. То значи да се свима који из Београда желе да лете до Москве преко Ер Србије више исплати да отпутују за Загреб и да одатле са преседањем у Београду одлете до Моксве. У Ер Србији су за РТВ објаснили да на формирање цене карте утиче то да ли је лет директан или са пресдањем јер пут са преседањем дуже траје, да цена варира и од тренутка куповине карте али и да је политика формирања цена предмет пословне одлуке. Како су навели, Загреб је нова дестинација Ер Србије и на тај начин покушавају да се изборе за тржишну позицију. У центру потрошача Србије кажу да на тржишту постоји принцип слободног формирања цена и да је овде у питању продајни подстицај, акција где авиокомпнија покушава да привуче потрошаче и да их задржи да наставе да користе њихов услуге.
Прочитајте још:Вулин: Следи нам борба за свако радно место
Ер Србија је средином децембра прошле године почела да лети за Загреб, чиме је авио саобраћај између две престонице. Осим директног повезивања Београда и Загреб, иза овог потеза Ер Србије је у ствари намера да Загреб буде нова дестинација, а Хрватска ново тржиште тог авио-превозника и за летове којим саобраћају из Београда ка другим дестинацијама. Хрватски медији писали су пре месец и по да хрватске ваздухопловне власти покушавају да спрече да путници из Загреба преко Београда и Ер Србије лете ка другим дестинацијама. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА