Најновије

Симић: Могуће јачање антиисламизма

БЕОГРАД – Бивши амбасадор Србије у Паризу Предраг Симић оценио је да после терористичког напада на новинаре сатиричног недељника „Шарли ебдо” у Паризу може доћи до јачања антиисламизма широм Европе.
Предраг Симић (Фото: Mc.rs)

Предраг Симић (Фото: Mc.rs)

Симић је, у изјави за РТС, истовремено упозорио и да је порука тог „планираног прецизног и нажалост успшног теористичког напада” усмерена ка „том листу, Француској и Европи”. Он сматра и да ће после овога ојачати десница у Француској, али и Немачкој и подржава став турског председника Реџепа Таипа Ердогана да Европа треба да смири талас антиисламизма. „Очигледно је да ће после овог снага Националнго фронта Мари Лепен (у Француској) скочити али очекујем да и у суседној Немачкој организација Патриотски Европљани против исламиста истока (ПЕГИДА) добити нови подстицај”, рекао је Симић.
Прочитајте још:Исламизација и француски председници
Према његовим рецима, да се ово као у Паризу десило рецимо у Великој Британији или САД већ у следећим недљама „би могли очекивати бомбардовање негде на Блиском истоку”. Симић, који је професор на београдском Факултету полтичких нука, указао је и да „Француска на овај изазов мора одговорити”, оценивши да је „ово и директни изазов Западу”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА