Најновије

Тачи: Косово иде у ЕУ и НАТО и Београд треба да се пробуди из сна!

ПРИШТИНА – Министар спољних послова Косова Хашим Тачи оценио је да Србија покушајима подизања политичке галаме о наводним плановима за Косово показује да не може да превазиђе „свој експанзионистички менталитет из прошлог века”.
Хашим Тачи (принтскрин Јутјуб)

Хашим Тачи (принтскрин Јутјуб)

Тачи, који је и заменик косовског премијера је на свом Фејсбук профилу изразио разочарање таквим приступом „суседне земље која претендује да постане део европске породице”. „Када год Србија намерава да учини политичку галаму за новодно презентовање њених планова за коначно решења о Косову то још више учвршћује наше убеђење колико је њој тешко да превазиђе експанзионистички менталитет из прошлог века”, навео је Тачи. Према његовим речима, за нас „ти неуспели планови нису изненађење као што нису ни за оне демократске државе света које су помогле слободу и независност Косова”.
Прочитајте још:ДСС: Зауставити колонизацију Србије
Тачи је указао и да се „одлично зна зашто је формирана ЕУ и који су принципи на које се она заснива”, наводећи да ће Косово „помоћи нашем суседу да изађе из тог менталитета прошлог века”. Он је навео и да је Косово одлучно да крене „у правцу учлањења у ЕУ и НАТО” и изражио наду да ће „политичари у Београду брзо да се пробуде из свог сна и да схвате да је Косово као формирани кошмар у њиховим мислима сада завршена ствар”. „Неколико њих је схватило ову чињеницу, а остаје да и други то схвате што пре”, истакао је Тачи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА