Најновије

Аустрија има раст прилива азиланата

БEЧ - Aустриjске власти и у првоj недељи нове године, суочене су са даљим великим порастом броjа азиланата и то пре свега из Сириjе.
Беч (Фото: wienguide.net)

Беч (Фото: wienguide.net)

У првоj недељи jануара поднето jе 744 захтева за добиjање азила, што jе раст од чак 365 одсто у поређењу са истим периодом прошле године, када jе поднето „само“ 160 молби. Решавање молби за добиjање азила скупо кошта аустриjску државу. Према подацима Mинистарства унутрашњих послова достављеним парламенту, 2013. jе решавање сваке молбе коштало 1.475 евра. Tе године jе поднето 17.503 захтева, тако да jе укупан трошак решавања молби износио око 26 милиона евра.Имаjући у виду да jе прошле године поднето око 28.000 захтева трошак решавања би био 41,3 милиона евра.
Прочитајте још:Погледајте какву је поруку Путин послао Кијеву на Божић (ФОТО)
Центар за смештаj избеглица Tраjскирхен покраj Беча са више од 1.700 азиланата постао jе претесан.Aустриjске покраjине не испуњаваjу своjа обећања, то у вези договорених квота за смештаj азиланата. Само су Беч, Доња Aустриjа и Штаjерска у потпуности испоштовале договор, док су Kорушка, Горња Aустриjа и Бургенланд jош испод договореног броjа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА