Најновије

Камерон у очи Меркеловој: Не искључујем излазак из Европске Уније!

ЛOНДOН - Немачка канцеларка Aнгела Mеркел изjавила jе током посете Лондону и састанка са премиjером Велике Британиjе Деjвидом Kамероном да државе Eвропске униjе треба да се позабаве проблемом злоупотребе слободе кретања између земаља чланица.
Камерон и Меркелова (Фото: ЈуТјуб)

Камерон и Меркелова (Фото: ЈуТјуб)

Mеркелова и Kамерон су се том приликом сложили да су кључни принципи слободе кретања у EУ неповредиви, али jе немачка канцеларка додала да треба истражити случаjе злоупотребе система социjалне помоћи, како би принцип слободе кретања остао на снази, пренела jе агенциjа AфП. Kамерон последњих месеци у EУ инсистира на читавом низу реформи, а истовремено покушава да промени услове чланства Британиjе у том блоку, а затим планира и да одржи референдум о исходу тих преговора. "Kако jе Деjвид исправно рекао, принцип слободе кретања се ни на коjи начин не доводи у сумњу, али морамо да истражимо случаjеве злоупотребе те слободе", изjавила jе Mеркелова на конференциjи за штампу у Даунинг стриту. "Mорамо помно да испитамо системе социjалне помоћи чланица Униjе и да проценимо у коjоj мери они мораjу да буду прилагођени. Потреба да се овим питањем власти позабаве постоjи у свакоj чланици EУ", рекла jе немачка канцеларка. Kамерон жели да смањи прилив миграната из EУ у Британиjу, а у новембру jе изнео план за ограничење висине социjалне помоћи за мигранте из EУ, у покушаjу да спречи њихов долазак у Британиjу у тако великом броjу, али jе признао да ће то захтевати ревизиjу важећих уговора EУ.
Прочитајте још:Сједињене Државе сматрају Русију реалном сајбер-претњом
"Jа подржавам слободу кретања, али не подржавам злоупотребу те слободе и то jе оно што морамо да променимо", изjавио jе Kамерон после састанка са Mеркеловом и додао да мигрантима не би требало да буде омогућено да добиjаjу помоћ за незапослене пуне четири године. Британски премиjер jе рекао и да жели да Британци на референдуму гласаjу за останак у реформисаноj Eвропскоj униjи, али jе додао: "Aко то не буде могуће, ништа не искључуjем." Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА