Најновије

Куба и Америка почињу преговоре 21. јануара

ВАШИНГТОН – Званичници САД и Кубе састаће се 21. и 22. јануара на првим разговорима о нормализацији дипломатских односа две државе, нарушених пре готово пола века, саопштено је данас из Стејт департмента.
Састанак Кубе и САД (Фото: www.globalresearch.ca)

Састанак Кубе и САД (Фото: www.globalresearch.ca)

Америчку делегацију на разговорима у Хавани предводиће заменик државног секретара за Латинску Америку Роберта Џејкобсон, саопштила је портпарол Стејт департмента Џен Псаки.
Џејкобсонова ће тако постати највиши амерички званичник који је посетио карипско острво у протеклих неколико деценија, пренео је АФП. Последњи пут, она је била на Куби 2011, али је тада имала нижу функцију у Стејт департменту. Псаки је рекла да ће посета америчке делегације Куби бити први корак у процесу који је прошлог месеца покренуо амерички председник Барак Обама, који би требало да води ка поновном отварању амбасада и постављању амбасадора у две државе. Обама је наложио својој администрацији да започне кораке ка нормализацији односа са Кубом и нада се да ће убедити Конгрес да укине трговински ембарго, који су САД пре 54 године увеле тој држави, а који је описао као „самопоражавајући”.
Прочитајте још:Париз под опсадом: Полиција довукла тешко наоружање на прилазима у град!Напад у Паризу као увод у нови „крсташки рат“
Критичари су, међутим, изразили бојазан због кршења људских права на острву које броји 11 милиона становника. Кубанска влада не гарантује основна права, попут окупљања и слободе говора, а политичке странке осим Комунистичке партије су забрањене, навела је француска агенција. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА