Најновије

Пензионери се буне због поскупљења градског превоза

БЕОГРАД- Градска организација пензионера Београда захтева од Скупштине града да припреме нови, праведнији тарифни систем градског превоза.
Илустрација (Фото: Јутјуб)

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Они траже и да се Скупштина града огради од постојећег тарифног система, "који руши цивилизацијски достигнути ниво заштите старих људи". ГОП захтева да прензионерска удружења буду укључена у доношење новог ценовника, за који сматра да није моралан, јер су они који имају веће пензије некада имали веће плате и издвајали више за порезе и доприносе Граду, па самим тим и превозницима. "Вест да је превоз за запослене јефтинији, а за четврту групу пензионера чак 44 пута скупљи, просто вређа, јер запосленима цену превоза плаћа послодавац, а пензионери плаћају сами и зато ће она негативно утицати на стандард сваког од њих", наводи се у захтеву ГОП-а. То удружење истиче да је "врло провидно удварање креатора новог ценовника и Градске управе пензионерима са примањима испод 25.000, јер им то неће надоместити 13. пензију, која им је укинута".
Прочитајте још: Промена војне структуре: Србија уводи активну резерву са обуком до 45 дана
ГОП истиче да се садашњим тарифним системом ниподаштава Статут Београда у погледу заштите старих и да се уводи нови систем вредности, изражен искључиво у финансијским могућностима пензионера, што је за сваку осуду. Подела пензионера само по финансијској снази, уз занемаривање њихових година, здравља и умора од живота, ствара "злу крв" међу њима и негативно утиче на даље јачање волонтерског рада у пружању помоћи онима којима је најнеопходнија, наводи ГОП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА