Најновије

Прва песма Елвиса Прислија продата за 300.000 долара

МЕМФИС - Плоча на којој се налази балада "Мy Хепинес", прва песма коју је Елвис Присли икада снимио продата је на аукцији за 300.000 долара која је организована у оквиру обележавања 80 година од рођења краља рока.
Елвис Присли (Фото: CBTimes)

Елвис Присли (Фото: CBTimes)

Такође, продата је и марама коју је Присли носио на концертима, златна огрлица са ознаком ТЦБ што је скраћеница од "Тејкинг кер оф бизнис", као и наочаре специјално направљене за њега, али и прва возачка дозвола. Ипак од свега тога права посластица је био управо запис песме "Мy Хепинес" која је вредна пошто има посебно место у Прислијевој каријери. У питању је оригинална плоча која и данас може да се слуша, преноси АП. Присли је ту песму снимио 1953. године за Сун Рецордс, студија из Мемфиса који води Сем Филипс. Краљ рока је тада за снимање платио свега четири долара. Међутим, пошто Прислијева породица није имала грамофон оставили су је у Сун Рецордс након чега је Присли оставио у кући Еда Лика који је могао да је слуша. Лик је чувао снимак шест деценија, а након што су умрли он и његова супруга, њихова нећака Лориса Хилбурн је наследила и сада је понудила на аукцији. Она је рекла да није очекивала да ће тај снимак изазвати толико интересовање и да ће бити продата по тако високој цени. Пре него шсто је постао краљ рока, Присли је био стидљив момак који се у тинејџерским данима са родитељима преселио из Тупела у Мисисипију у Мемфис. Пре аукције, Прислијеви обожаваоци су секли торту, а церемонији обележавања присуствовале су и његова супруга Присила Присли и ћерка Лиза Мери Присли.
Прочитајте још: Представљамо вам књигу „Продата“
Присли (1935-1977) се поред музике бавио и глумом и углавном је играо у музичким филмовима осредње вредности, али с насловним песмама које су редовно постајале хит. У периоду од 1957. до 1966. године налазио се на листи 10 најкомерцијалнијих америчких глумаца. Године 1977. доживео је срчани удар, али није променио свој начин живота, а већ 16. август пада у дубоку кому због прекомерне употребе дроге. Доктори су покушали да му спасу живот, али нису успели у томе. Елвис је још за живота постао легенда. За двадесетак година рада објавио је 97 плоча, а на врховима топ-листа провео је чак 996 недеља. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА