Најновије

Шест погинулих у Донбасу, интензивирана размена ватре

ДОЊЕЦК - Најмање два цивила у Доњецку су погинула, а седам је рањено, саопштено је данас у том граду на истоку Украјине, док је у Кијеву објављено да су за последња 24 сата погинула четворица украјинских војника у "зони антитерористичке операције", пренеле су украјинске агенције.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

Градске власти саопштиле су да су под појачаном артиљеријском ватром јуче били Кијевски, Кировски, Кујбишевски и Петровски рејон, да су погинула два цивила, седам рањено, а оштећене су бројне куће и градска инфраструктура, пренео је Укринформ. Тешка артиљерија код тог града је јутрос утихнула, наводе доњецке власти. УНН преноси изјаву украјинског војног портпарола Андреја Лисенка да су током 24 сата у зони конфликта погинула четворица војника, а да је осам рањено. Према његовим речима, стање у Доњецком басену и даље није мирно а "есктремисти настављају с провокацијама и по пристизању хуманитарних конвоја појачавају нападе". Кијевски "Штаб за спровођење антитерористичке операције" саопштио је да је сутуација прошле ноћи знатно заоштрена и да су "нелегалне оружане формације кршећи прекид ватре значајно повећале број напада" и током ноћи 34 пута пуцале на украјинску војску, а за 24 сата 50 пута, наводи Укринформ. С друге стране, представници проруских снага тврде да су украјинске снаге током протекла 24 часа 43 пута прекршиле прекид ватре. Према последњим подацима УН, број погинулих цивила у конфликту на истоку Украјине достигао је од априла прошле године 4.700 а висе од 10.000 је рањено, преноси РИА Новости.
Прочитајте још:РУСКИ ЕКСПЕРТ ТВРДИ: Напад на „Шарл Ебдо“ организовала ЦИАПризори који остављају без даха: Седам руских чуда (ФОТО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА