Најновије

ОРБАН: Ако се настави овакав прилив миграната Европа ће бити дестабилизована

Премијер Мађарске Виктор Орбан упозорио је у Уједињеним нацијама да ће Европа бити дестабилизована уколико се масовни прилив избеглица и миграната настави несмањеном жестином.
Виктор Орбан (Фото: Јутјуб)

Виктор Орбан (Фото: Јутјуб)

„Уколико не буде промене у актуелним трендовима прилива, Европа ће бити дестабилизована”, рекао је Орбан на састанку сазваном како би се договорио глобални одговор на избегличку кризу, пренела је агенција АФП. У току је интензивна дипломатска дебата око начина за окончање рата у Сирији, услед којег је ту земљу напустило четири милиона људи и кренуло према богатим европским земљама, што је резултовало избегличком кризом. Мађарска је заузела тврд став по питању прилива избеглица, па је подигла ограду на својој граници са Србијом како би спречила њихов улазак, подсећа АФП. Орбан је позвао генералног секретара Бан Ки-Муна да покрене преговоре о подели терета прилива избеглица тако што ће бити одређене глобалне квоте за прихват избеглица. „Желим да будем јасан: Европа неће моћи сама да понесе тај терет”, истакао је мађарски премијер. Решење избегличке кризе ће захтевати посвећење веће пажње ојачању мира и економског развоја како би „људима били враћени њихови домови и њихова земља”, рекао је Орбан. „Наш циљ не може да буде да им пружимо нови европски живот”, истакао је он.
Прочитајте још:Ко држи који део Сирије и шта су Руси данас бомбардовали (МАПА)ЕКСКЛУЗИВНО: Снимак руског Министарства одбране из Сирије (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА