Најновије

ПОТВРЂЕНО: НАТО се припрема за нуклеарни удар

ЛОНДОН - Министар одбране Велике Британије, Мајкл Фелон, изјавио је да је НАТО одлучио да појача војне вежбе земаља чланица, а међу тим вежбама ће бити и припреме за одбрану од нуклеарног удара.
Призор са вежбе НАТО алијансе из Украјине (Фото: nato.int)

Призор са вежбе НАТО алијансе из Украјине (Фото: nato.int)

Ова иницијатива у НАТО алијанси је резултат све већих тензија између Русије и Запада, као и ваздушних операција руске авијације у Сирији, пише британски "Дејли Експрес". "Спровешћемо серију вежби које ће симулирати нуклеарни удар." - рекао је Фелон новинарима. Потребно је проверити спремност наших војски за одолевање нуклеарном удару, објаснио је британски министар, пише "Дејли експрес". Овакве изјаве уносе немир у јавност, јер представљају својеврсне најаве онога од чега цео свет стрепи, а то је нуклеарни сукоб између Русије и Запада. Иступање НАТО алијансе у смеру свеопштих војних вежби и симулација нуклеарног напада могуће је да представља само манифестацију снаге овог војног савеза, али је исто тако могуће да представља озбиљан војни маневар пред отпочињање нуклеарног рата. Подсећамо, руски председник, Владимир Путин, рекао је пре неколико месеци, а поводом кризе на Криму, да је Русија у том тренутку разматрала и коришћење нуклеарног наоружања, те да је Русија била спремна да користи такво наоружање уколико би сукоб са НАТО алијансом и ситуација у свету достигла такве размере. Путин је истом приликом рекао да само "луд човек" може да помисли да би Русија могла изненада да нападне НАТО алијансу.
Прочитајте још:ПЕКИНГ ЗАПРЕТИО ВАШИНГТОНУ: Не улазите бродовима у наше воде!ОБАМА ОБЈАСНИ ОВО: На положају Исламске државе пронађени амерички падобрани (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА