Најновије

Ухапшен Аљбин Курти!

ПРИШТИНА - Косовска полиција потврдила је да је вечерас ухапсила посланика и бившег лидера Покрета "Самоопредељење" Аљбина Куртија.
Аљбин Курти (фото: Јутјуб принтскрин)

Аљбин Курти (фото: Јутјуб принтскрин)

Портпарол полиције Баки Келани изјавио је да је на улазу у Приштину, на основу налога за хапшење издатог од надлежног тужиоца, полиције привела Куртија и одвела га на испитивање. Даље акције полиција ће предузети у консултацији са тужиоцем, рекао је Келани, преносе приштински медији. У саопштењу Покрета "Самоопредељење" наводи се да је Курти ухапшен на путу Урошевац-Приштина. Како се наводи, полиција је зауставила посланике Куртија и Глаука Коњуфцу, заједно са још двојицом активиста "Самоопредељења" који су се враћали из Скопља. У саопштењу пише да је полиција обавила хапшење "супротно законима" и "без икаквог документа са налогом за хапшење". "Самоопредељење" је позвало активисте и симпатизере да се окупе код полицијске станице и протестују због хапшења бившег лидера тог покрета, наводи се у саопштењу. Косовска полиција употребила је вечерас сузавац да би растерала присталице Покрета "Самоопредељење" који су тражили ослобађање посланика и оснивача тог покрета Аљбина Куртија, који је нешто раније ухапшен.
Прочитајте још: 
"Самоопредељење" је саопштило да је дошло до "бруталне интервенције специјалне јединице полиције" над грађанима који су се окупили испред полицијске станице, пренели су косовски медији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА