Најновије

ОТКРИВЕНА ТАЈНА: Ево како да добијете на лотоу!

Ако још нисте добили на лотуу, ево у чему грешите и како лакше можете да остварите добитак играњем срећних лото комбинација које се састоје од датума рођења и годишњица гарантовано ће вам смањити добитак на лутрији.
Илустрација (Фото: Јутјуб)

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Наиме, према истраживању које су објавили научници универзитета Ротердам и Амстердам и Економског факултета у Нотингему, потврђено је да управо такве комбинације бира највећи број људи који редовно уплаћују лото листиће. Истраживање “Number Preferences in Lotteries”, које су 12. августа обавили истраживачи, показало је да већина људи не бира комбинације бројева насумично, него се користи комбинацијама меморисаним у краткорочном памћењу. “Након анализе уплаћених листића, од којих смо прегледали више од пет милиона, утврдили смо да већина људи уплаћује комбинацију која се састоји од бројева сачуваних у краткорочној меморији, односно да већина преферира комбинацију која укључује годишњице, рођендане и слично”, стоји у истраживању. Статистички је једнако вероватно да ће особа добитак освојити насумично одабраном комбинацијом или уписивањем бројева од 1 до 12, али истраживање је показало да ће највећи број људи одабрати управо бројеве који одговарају данима у месецу и поретку месеца у години, што повећава шансу да већи број људи има сличне или једнаке комбинације, чиме се смањује укупан добитак који појединац може освојити. Лаички, већина комбинација састоји се од бројева између 1 до 12, односно 1 до 31, а ретко ко бира бројеве изнад 32. Истраживање је показало да је најчешће бирани број 11, који су уочили у 16,5 одсто комбинација, а најређе број 37, одбрабран у само 10,3 одсто случајева. Стручњаци су истраживање базирали на бројевима који се могу одабрати у холандској лутрији, у којој играчи морају одабрати шест бројева између 1 и 45 плус једну од шест понуђених боја, а шансе за освајање њиховог џекпота или барем једног дела су између 1 и 49 милиона. Холанђани приликом одабира комбинација најчешће уписују сопствене датуме рођења и задње четири бројке поштанског броја. Занимљив је и податак, који су истраживачи уочили код најчешће коришћене комбинације, из популарне америчке серије “Лост”. Више од 3200 пута одиграни су бројеви 4,8,15,16,23 и 42, што је комбинација из популарне серије. - Не постоји теорија или комбинација бројева која би на лутрији доносила највећи добитак. Статистички, сваки број, тј. било која комбинација имају једнаке шансе за победу. Већина људи бира бројеве према неком узорку, а чињеница је да је он врло сличан код свих - тврде на ПМФ-у. Дефинитивно је већа шанса да ће неколико људи имати исту комбинацију и да ће се добитак делити.
Прочитајте још:20 најпознатијих цитата креаторке Коко Шанел: Eво шта све жене морају знати!ОВАЈ СНИМАК ЈЕ ДРЖАН У ТАЈНОСТИ: Погледајте јапанског колоса од 6 метара! (ВИДЕО)
Извор: Фокус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА