Најновије

ПУЈ ПИКЕ НЕ ВАЖИ: Епл уклонио више од 250 апликација које су прислушкивале кориснике!

Епл је уклонио више од 250 апликација са App Store маркета. Уклоњене апликације су користиле софтвер кинеске компаније за рекламирање Јоуми који је омогућио да оне тајно приступају личним подацима корисника.
Илустрација (Фото: Јутјуб)

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Уклоњене апликације преузете су милион пута, а безбедносна компанија Соурс ДНА открила је да су оне могле да прате које апликације је корисник преузео, његову и-мејл адресу и серијски број телефона. – Верујемо да програмери ових апликација нису ни знали да софтвер који су користили за њихово развијање приступа личним подацима корисника. Подаци о корисницима се чувају на Јоумијевим серверима, а не на серверима самих апликација. Препоручујемо девелоперима да престану са коришћењем тог алата – истичу из компаније Соурс ДНА. Није познато како је Јоумијев софтверски алат успео да приступи ајОС подацима којима једино Епл има приступ. Било како било, ове апликације успеле су да прођу Еплову проверу и нађу се на маркету, али их је чувена компанија убрзо уклонила.
Прочитајте још:Ево како да ваш стари Ајфон претворите у најновији (ВИДЕО)ЗАБОРАВИТЕ НА ПУЊАЧЕ: Овај сто ће напунити ваш телефон! (ВИДЕО)
Извор: Телеграф/theverge.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА