Најновије

Ангела Меркел: Србијо, браво!

БЕОГРАД - Влада Србије заслужује све похвале за начин на који се суочава са избегличком кризом - ово је јуче у Мадриду, где се сусрела са српским премијером Александром Вучићем, поручила немачка канцеларка Ангела Меркел.
Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Вучић се с најмоћнијом политичарком на свету сусрео на Самиту шефова држава и влада из редова Европске народне партије у шпанској престоници. - Ограде и зидови не могу да реше ниједан проблем - поручила је Меркелова. Вучић је раније, говорећи на самиту, рекао да ће „без длаке на језику“ говорити о мигрантској кризи, али и дестабилизацији целог региона. - За нас је важно да Европа и ЕУ доприносе стабилизацији региона и да нам у вези с тим кажу шта је њихов циљ и шта би требало да буде наш задатак у оквиру мигрантске кризе, а не да сви бауљамо и понашамо се у складу са својим моралним нормама - рекао је он, као и да није реално очекивати да ћемо примити милион избеглица кад сви затворе границе. - Ако треба да задржимо избеглице због зиме, реците - рекао је Вучић. Он се састао и с председницом владе Краљевине Норвешке Ерном Солберг, председником ЕНП Џозефом Долом и мађарским колегом Виктором Орбаном, с којим је разговарао о економској сарадњи , као и о пројекту брзе пруге.
Прочитајте још:ПУТИН НУДИ ВУЧИЋУ: Подршку и модерно наоружање, али под једним условом!Шта се крије иза Николићевих приговора Влади и Европској унији?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА