Најновије

Светска банка: Очекујемо постепени економски опоравак Србије

Директорка Светске банке за Југоисточну Европу Елен Голдштајн изјавила је да се може очекивати постепени економски опоравак у Србији и Црној Гори, али и указала да целокупан процес могу угрозити недостатак реформи и неадекватно спровођење фискалне консолидације.
Лого светске банке (Фото: worldbank.org)

Лого светске банке (Фото: worldbank.org)

"Зато постоји неопходност да се остваре све реформе", рекла је она на регионалној конференцији у Бечићима посвећеној ефикасности приступања ЕУ, наводећи да се економски опоравак може остварити и уз веома неповољно окружење. Она је указала да регион расте, Црна Гора брже него Србија, али је истакла да се Србија опоравила од поплава брже него што се очекивало. "Србија треба да настави са фискалном реформом и да ветар у леђа приватном сектору", рекла је Голдштајн. Уз исту поруку упућеној и Црној Гори, она је истакла да је Србија себи задала задатак да се побрине за своје наслеђе из времена социјализма које кочи њен развој, као и реформом јавне администрације. "Има доста посла на том путу, али оно што је Србија до сада урадила је за похвалу", поручила је она. Голдштајнова је изјавила да економије региона морају да расту много брже, по стопи од шест одсто годишње, да би се живело онако како се живи у ЕУ, да би те привреде могле да издрже конкуренцију.
Прочитајте још:СИНДИКАТИ ЈАВНИХ СЛУЖБИ ПРЕТЕ: „Ако не усвојите шта тражимо, идемо у штрајк!“МЕШЕТАРЕЊЕ: Американци најближи Телекому – шта нуде
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА