Најновије

ИВАНОВ: Заев лаже!

Македонски председник Ђорђе Иванов оптужио је премијера те државе Зорана Заева да је "слагао" када је грчким медијима рекао да ће и председник подржати договор са Грчком о новом имену Македоније. "Став председника Иванова није промењен и неће га поколебати притисци", навео је његов кабинет.

Иванови и Заев (Фото: Правда)

Нова рунда размене тешких речи између председника и премијера Македонија, Ђорђа Иванова и Зорана Заева, око споразума са Грчком, настављена је оптужбом из Кабинета председника те државе, који је Заева оптужио да "шири лажи".

"Премијер Заев са промењивим, контрадикторним и конфузним ставовима наставља да лаже и манипулише не само македонску већ и грчку и међународну јавност", наводи се у саопштењу Кабинета председника Македоније, дан пошто је Заев рекао да очекује да Иваном подржи договор са Грчком.

"Македонски председник не прихвата договор на штету македонског националног идентитета и на штету интереса Републике Македоније. Став председника Иванова није промењен и неће га поколебати никакви притисци, претње и уцене", наводи кабинет Ђорђа Иванова.

Зоран Заев је у интервјуу за грчку телевизију ЕРТ рекао да ће референдум имати обавезујући карактер и да ће споразум прихватити сви, па чак и председник Ђорђе Иванов.

Лидер проруске партије у Македонији у интервјуу за Правду поручио да ће повући признање Косова, више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС/Плусинфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Иванов поручио Заеву да неће потписати споразум о промени имена

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА