Најновије

"Не би ме чудило да Пајтић прокопа канал да се Дунав излије, само да буде још који дан на власти"

НОВИ САД – Од Бојана Пајтића очекујем да ће се грчевито држати за своју фотељу, до последњег атома снаге, и да је неће напустити до крајњег рока који је могућ за расписивање покрајинских избора – каже инистар рада, запошљавања и социјалне политике Александар Вулин у интервју за лист "Дневник".
Вулин (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Вулин (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Одговарајући на питање када се очекује одржавање покрајинских и локалних избора, он је подвукао да ће председник Покрајинске владе „учинити све, само да не пита грађане и до последњег секунда ће остати на власти”. – И ако још постоји неки механизам да се одложи, рецимо, нека елементарна непогода. Не би ме чудило да се прокопа канал да се Дунав излије, само да буде оправдања да не буде избора још који дан, или евентуално још коју недељу. Да није тако, он би одавно проверио свој мандат пред грађанима, који су очигледно променили мишљење и у Војводини и у другим деловима Србије па мисле веома лоше о покрајинској администрацији и о Демократској странци коју он представља. Као што видите, Републичка влада и партије које су у њој нису ни на који начин користиле положај, позицију моћи да би убрзале покрајинске изборе - рекао је Вулин. Вулин тврди да је СНС могла да преко СВМ издејствује изборе у Војводини али да нису желели да врше притиске. - Нисмо вршили никакав притисак, то је на њему и на његовој савести. Могу вас подсетити на то да је наш коалициони партнер СВМ и коалициони партнер ДС-а у Покрајини. Ми нисмо ни покушавали да условимо председника Скупштине Војводине и челника те странке Иштвана Пастора и да тражимо од њега да покуша да спроведе пад покрајинске администрације, да то буду нови избори. Не, ми нећемо ништа да радимо на силу, политичку, наравно, сачекаћемо, када год то буде било - казао је министар. Он је жаљење ДС и неких других странака што нема ванредних парламентарних избора оценио као лицемерно. - А посебно је занимљива изненадно откривена храброст ДС-а и још неких мањих странака које су сад рекле да је велика штета што нема избора и да је то, заправо, продукт страха Владе. Можда не би било лоше да искористе тај страх и да распишу покрајинске изборе и да тако означе колико смо слаби. То би било сјајно! Зато сам јавно замолио председника Владе да размисли још једном о својој одлуци и испуни ту нову жељу опозиције да иду на изборе. Пошто Пајтић неће да им испуни жељу, хајде да испунимо ми па да се видимо на изборима - рекао је Вулин.
Прочитајте још:ЛСВ тражи расписивање референдумаНОВА ПОЛИТИЧКА СНАГА: Заветници представили програм „Српска суверенистичка платформа: Отпор окупацији“
Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА