Најновије

МОСКВА УПОЗОРАВА: Џихадисти беже у Европу!

МОСКВА – Руски ваздушни напади на циљеве Исламске државе у Сирији изазвали су панику у њиховим редовима тако да милитантне групе напуштају своје положаје, а 600 плаћеника покушава да нађе пут ка Европи, саопштено је данас из Москве.
Москва (Фото: Pixabay)

Москва (Фото: Pixabay)

Сумирајући резултате прва три дана напада, високи званичник руског Генералштаба, генерал Андреј Картаполов, рекао је да су руски борбени авиони извели више од 60 удара на 50 циљева ИС и додао да ће Русија интензивирати ваздушну кампању у Сирији. „Наши обавештајни подаци показују да милитанти напуштају области које су под њиховом контролом. Паника и дезертерство почели су да се шире њиховим редовима. Око 600 плаћеника напустило је своје положаје и покушава да пронађе пут до Европе”, рекао је Картаполов, преносе агенције. Русија је пре три дана покренула војне операције против ИС у Сирији, а руско Министарство одбране је саопштило да су мете војна опрема, комуникације, складишта оружја, муниција и гориво. Како је рекао прес секретар руског председника Дмитриј Песков, главни задатак руског ваздухопловства у Сирији је борба против тероризма и подршка легитимним сиријским властима у антитерористичким напорима.
Прочитајте још:МОСКВА САОПШТИЛА РЕЗУЛТАТ: Од 60 авијацијских удара – 50 објеката Исламске државе сравњено!ДА ЛИ ЈЕ ОВО КРАЈ: Руси уништили престоницу Исламске државе
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА