Најновије

Преко 20 хиљада људи на улицама Беча

БЕЧ – Више од 20.000 људи учествовало је данас у у Бечу на демонстрацијама у знак солидарности са избеглицама које пристижу у Европу.
Мигранти у Београду (Фото: Јутјуб)

Мигранти у Београду (Фото: Јутјуб)

Према полицији скупу под мотом „Добродошле избеглице” учествовало је 20.000 људи, а према организаторима број је био око 60.000. Протест је започео скупом „Платформа за хуману политику азила” надомак железничке станице Вестбанхоф, са које избеглице свакодневно путују у правцу Немачке. Избеглице из прихватног центра Трајскирхен читале су одломке из дела Елфриде Јелинек, а остали говорници су истакли да су све избеглице добродошле, без обзира да ли беже од рата или других разлога. Они су затражили хуману политику азила, подизање стандарда бриге о избеглицама и отварање граница. Поворка је затим кренула ка парламенту где је скуп и завршен. Након демонстрација на бечком тргу Хелденплац одржан је концерт „Гласови за избеглице”, на којем су наступило 15 аустријских и међународних уметника.
Прочитајте још:Невероватно шта српске владике морају да објашњавају…ЖЕНИНЕ ОПТУЖБЕ ГОРЕ ОД ХАШКИХ: Горан Хаџић је монструм – психички злостављао породицу!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА