Најновије

Адвокат Ратка Младића оштро реаговао на изјаву колеге: Боровићу, јеси ли пијан, луд или дрогиран?!

Бранко Лукић, бранилац Ратка Младића, каже да не може да верује да је Боривоје Боровић “при чистој свести” рекао да је требало да српске службе ликвидирају бившег команданта ВРС.
Ратко Младић (Фото: sense-agency.com)

Ратко Младић (Фото: sense-agency.com)

- Познајем адвоката Боровића, ако је то заиста рекао, био је пијан, дрогиран или луд. Та изјава је неопростива, надам се да Србија није поново на путу прошлости, када су службе елиминисале људе из политичких разлога - рекао је Лукић. Он истиче да Младићу није помињао ову изјаву. - Нисам смео ништа да му кажем. Младић је преживео три мождана удара, њега из равнотеже избаце и добре а камоли лоше вести - објашњава адвокат Лукић. Хашки браниоци - Бранислав Тапушковић и Тома Фила - имају подељена мишљења о Боровићевој изјави. - Тако нешто не бих никада изјавио, поготово што се ту не ради само о судбини Ратка Младића, већ и о судбини многих других. У том поступку је још много тога остало неразјашњено, пре свега да ли је у питању геноцид или није. У интересу је свих да се чињенице доведу на своје место - каже Тапушковић. Фила има нешто више разумевања за колегу. - Не слажем се са делом о убиству, али сам сагласан са другим делом његове изјаве, о томе да је он требало да се убије, како Србију не би оптужили за геноцид. Ја бих извршио самоубиство да сам био на Младићевом месту, иако ми вера то изричито забрањује - сматра Фила. Димитрије Калезић, професор Богословског факултета, каже да је став цркве јасан. - Нико нема право да убије себе, а понајмање на то има право хришћанин. Религија јасно каже да човек није добио од бога власт над собом, и нема право да себи одузме живот - објашњава Калезић.

Момчило Крајишник: Неодмерено

Први председник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник који је и сам био хашки осуђеник (ухапшен у априлу 2000, осуђен на 20 година затвора, а пуштен 30. августа 2013.), каже да је изјава Боровићева о Младићу - неодмерена. - Господин Младић није требало да се убије, нити је требало неко да га убије - каже Крајишник, који је у затвору Хашког трибунала провео више од 13 година.

Истрага смрти вештака Душана Дуњића

Бранко Лукић, адвокат, објашњава да је покренут поступак да се тело Душана Дуњића, вештака одбране генерала Ратка Младића, који је прошле недеље преминуо у Хагу, буде пребачено у Србију. - У Хагу су била Дуњићева деца, која су ми рекла да им је отац био здрав - каже Лукић.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Браћа по оружјуУкрајина кривично гони Берлусконија, Двери и ДСС
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА