Најновије

Николић води разговоре о УНЕСКО

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић разговарао је телефоном данас са шефовима више држава и образложио им став и аргументе Србије, као и међународно-правну неоснованост албанског предлога да тзв. „Република Косово” буде примљена у Унеско.
Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Како је саопштила прес служба председника републике, уколико би иницијатива Албаније била прихваћена, постојала би опасност од конфронтације унутар те организације, која би требало о најважнијим питањима образовања, науке и културе у свету да постиже висок степен сагласности својих чланица. Николић је, у наставку дипломатске активности поводом тог предлога Албаније, између осталих, данас разговарао са председницима Румуније, Црне Горе и Македоније. Председник Николић је у току јучерашњег дана упутио писма шефовима држава чланица Унеска, са предлогом да се „питање пријема тзв. Косова” одложи, јер му је право место у преговорима Београда и Приштине, који се посредством Европске уније воде у Бриселу.
Прочитајте још:Кустурица: Хвала на информацији да постајем директор руске тв станице!ШИПТАРИ РУШЕ БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ: Игра или одлука!?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА