Најновије

ИОМ УПОЗОРАВА: За последњих два месеца - страдало најмање 77 деце

ЖЕНЕВА – Међународна организација за миграције (ИОМ) саопштила је данас да је најмање 77 деце настрадало током покушаја да пређу Средоземно море и дођу у Европу, током претходна два месеца, од када је слика преминулог трогодишњег сиријског детета на турској обали потресла цео свет.
Лице говори све (Фото: ЈуТјуб)

Лице говори све (Фото: ЈуТјуб)

До јутрос, како је саопштила ова организација, 3.329 особа је преминуло у том покушају. ИОМ је навео да је преко 724.000 људи који су тражили уточиште у Европи прешло Средозмено море ове године, 80 процената између Турске и Грчке, пренео је АП. Опасна природа преласка преко Средозменог мора поново је избила у први план данашњим превртањима и потонућима неколико кријумчарских бродова у Егејском мору. ИОМ каже да је најмање осморо деце преминуло у данашњим несрећама. Према наводима грчких власти, број погинулих приликом потонућа брода на коме се налазило 300 избеглица пре два дана у источном делу Егејског мора попео се на 29, док је грчко Министарство поморства саопштило вечерас да је укупно 274 људи спасено у несрећи која се десила недалеко од острва Лезбос.
Прочитајте још:САМО ГА ПОСЛУШАЈТЕ: Главни амерички обавештајац осуо по Путину (ВИДЕО)МЕРКЕЛОВА ПОРУЧИЛА КИНЕЗИМА: Урадите „домаћи“, па ћемо причати!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА