Најновије

ОВАКО СЕ ПРИЧА КАД ТИ ПУТИН ЧУВА ЛЕЂА: Сиријом управљају Сиријци!

MOСKВA / ДАМАСК - Руски авиони су у последња 24 сата извели 20 нових ваздушних удара у Сириjи и погодили десет мета Исламске државе, саопштило jе данас руско Mинистарство одбране на свом саjту, а председник Сирије, Башар ел-Асад, јасно је дао до знања Вашингтону да прекину да се мешају у унутрашња питања Сирије.
Башар ел-Асад (Фото: ЈуТјуб)

Башар ел-Асад (Фото: ЈуТјуб)

У ударима jе погођен камп за обуку терориста, као и фабрика за производњу поjасева коjе користе бомбаши-самоубице да би се опасали експлозивом, наводи се у саопштењу, а пренео jе Роjтерс. "Kао резултат наших ваздушних напада на мете Исламске државе, успели смо да пореметимо њихов контролни систем и линиjе снабдевања те терористичке организациjе, а такође смо проузроковали значаjну штету на инфраструктури коjу они користе за припрему терористичких акциjа", саопштило jе руско Mинистарство, додаjући да се кампања бомбардовања прошируjе. Aсад: Само Сириjци могу одлучивати о промени власти Председник Сириjе Башар ал-Aсад изjавио jе да само Сириjци могу да одлучуjу о промени политичког система и лидера у земљи. "Дискусиjа о сириjском политичком систему или званичницима jе унутрашња ствар Сириjе", наводи се на твитер налогу сириjског председништва, а преноси Роjтерс. Aсадови међународни противници наводе да било какво политичко решење четворогодишњег грађанског рата у Сириjи мора укључивати његов одлазак са власти. Неке од држава Запада су ублажиле своj став, па сада наводе да би Aсад могао да остане на челу Сириjе током периода транзициjе.
Прочитајте још:Погледајте како су Путина „смарали“ у згради УН-а! (ВИДЕО)РАЗВАЉИВАЊЕ ЏИХАДИСТА: Место је Идлиб – авион је Сухој! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА