Најновије

ТРАЧ ИЛИ ИСТИНА: Путин шаље 150 хиљада војника у Сирију!?

ЛОНДОН - Руски председник Владимир Путин намерава да пошаље 150.000 војника у Сирију како би се борили против припадника Исламске државе, јавља "Express.co.uk.".
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Ова милитантна група има упориште у Раки коју надзире више од 5.000 бораца Исламске државе. "Јасно је да је ово постала трка за Раку. Русија жели да заузме западни део те земље, укључујући Раку као и сва изворишта нафте и плина око Палмире" изјавио је неименовани извор за британски лист. Ова најава долази само дан пошто су Руси бомбардовали девет командних центара Исламске државе и убили више припадника те терористичке групе. Русија, међутим, демантује, да ваздушним нападима на исламисте у Сирији жели да оствари економске интересе. Руски премијер Дмитриј Медведев назвао је теоријом завере тврдње да Русија својим деловањем штити тржиште за продају оружја, као и да се бори против настојања Катара да гасовод те државе стигне до Средоземног мора и замени снабдевање Европе руским плином.
Прочитајте још:РАЗВАЉИВАЊЕ ЏИХАДИСТА: Место је Идлиб – авион је Сухој! (ВИДЕО)Погледајте како су Путина „смарали“ у згради УН-а! (ВИДЕО)
Извор: Вечерње Новости / 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА