Најновије

Башар ал-Асад: Морамо да победимо или ће се цели Блиски исток распасти

Сиријски председник Башар ал-Асад изјавио је да су Сирија, Русија, Иран и Ирак уједињени у борби против тероризма и да ће вероватно успети да га поразе, али је такође упозорио да би неуспех имао разорни резултат за Блиски исток.
Башар ел Асад (Фото: РИА новости)

Башар ел Асад (Фото: РИА новости)

- Те четири земље постићи ће резултате, за разлику од коалиције предвођене САД-ом у чије време једногодишњих ваздушних удара против милитаната Исламске државе је у Сирији и Ираку дошло до ширења насиља. Сирија и њени савезници морају да успеју или ћемо бити суочени са разарањем целе регије - рекао је Асад у интервјуу за иранску телевизију објављеном у недељу. Ал-Асад је позвао западне земље да се прикључе његовој коалицији. - Ако се државе придруже на озбиљан и искрен начин борби против терориста, ако ништа друго барем престајући да их подржавају, много брже ћемо доћи до резултата - рекао је. По његовим речима, само Сиријци могу да одлучују о променама политичког система у земљи или њеним челницима, објавило је председништво на Твитеру цитирајући делове његовог интервјуа. - Расправа о политичком систему или дужносницима у Сирији је унутрашња ствар Сирије - рекао је Асад. Асадови међународни противници кажу да било какво политичко решење за окончање грађанског рата у Сирији мора да укључујуе Асадов одлазак, иако су неке западне државе ублажиле своје ставове изјавивши да би он могао да остане на власти за време прелазног раздобља.
Прочитајте још:Исламској држави страх у кости већ утерује руска диригована ракете ваздух-земља Х-29Л (ВИДЕО)Руска авијација бомбардовала базу терориста у Идлибу
Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА