Најновије

Ово су вежбе за трбушњаке са којима само губите време

Један од најчешћих фитнес циљева који жене имају је раван стомак, па и није изненађујуће да постоји велики број вежни које затежу и обликују баш овај део тела. Међутим, постоје и оне које нам само улудо троше време.
Један од најчешћих фитнес циљева који жене имају је раван стомак (Фото: Јутјуб)

Један од најчешћих фитнес циљева који жене имају је раван стомак (Фото: Јутјуб)

Нису све вежбе за трбушне мишиће једнако осмишљене и радећи већину њих само губите време. Ево које вежбе не треба да радите ако желите раван стомак. Основни трбушњаци: они најобичнији трбушњаци које научимо још на часу физичког у основној школи су чисто губљење времена и зато их прескочите. Они јако мало активирају стомачне мишиће. Вежбе на посебним справама за трбушњаке. Сигурно сте неколико пута пали у искушење да купите неку од оних посебних справа за обликовање трбушњака. Наша топла препорука вам је да се одупрете искушењу јер су трбушњаци на тим справама за невероватних 80 одсто мање ефикасни. Трбушњаци са равним ногама. Јесте ли и ви молили другарицу да вам седне на колена док ви радите трбушњаке да би вам ноге биле равне цело време? Управо ова вежба је узрок многих повреда у леђима, а ни не обликује посебно трбушне мишиће, па не траћите време. Бочни трбушњаци са теговима. Немојте се трудити да вежбате изоловане групе трбушних мишића. Вежба која подразумева да стојите, у једној руци држите тег и савијате торзо у страну према теговима може бити узрок истегнућа. Веома је важно да током вежбе ангажујете све мишиће у абдомену. Окретање у страну у седећем положају. Постоје посебне справе које вам омогућују да радите ову вежбу и одмах ћемо вам рећи да су они бацање новца и губљење времена. Оне не тренирају ваше мишиће јер подстичу потпуно неприродно кретање. Вежбе које треба да радите да бисте обликовали мишиће стомака су планкинг, трбушњаци “вожња бицикла”, планкинг са стране, трбушњаци са подизањем ногу док лежите, а руке су вам под задњицом и сл.
Прочитајте још:КОНАЧНО РЕШЕЊЕ: Ево шта смањује жељу за слаткишима!Ово није дијета. Ово је здрав режим исхране који топи килограме
Извор: lifepressmagazin.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА