Најновије

(НЕ)МОГУЋЕ: Харадинај дао 100.000 евра Јаблановићу!?

ПРИШТИНА - Рамуш Харадинај ових дана покушава да добије назад својих 100.000 евра које је дао Александру Јаблановићу за Српску листу уочи избора на Косову.
Харадинај (Фото: ЈуТјуб)

Харадинај (Фото: ЈуТјуб)

Ово тврди више српских и албанских извора “Блица” на Косову, који прецизирају да је Харадинај повраћај својих пара прво тражио од представника Београда на КиМ. Овај оптуженик за ратне злочине и лидер опозиционе АБК у међувремену је схватио да га је Јаблановић преварио и да је заправо све узео за себе, па сада интензивно од њега тражи “пребијање дуга”. Александар Јаблановић је недавно смењен са чела СЛ због наводних мутних радњи о којима ипак нико не жели званично да говори. - Харадинај је пред изборе прошле године на Косову дао око 100.000 евра Јаблановићу за кампању Српске листе како би осигурао да после избора АБК и Српска листа заједно праве владу. Харадинајева партија је изгубила на изборима, али Јаблановић није вратио новац, напротив, ушао је у коалицију са Хашимом Тачијем. Наводно је за то узео паре и од Тачија - кажу извори “Блица”. Све у свему, Харадинај је убрзо тражио новац назад, али је Јаблановић то одлагао, потом је почео да му објашњава да то није био договор са њим лично, већ са Београдом. Јаблановић је наводно Харадинаја чак упутио на Канцеларију за КиМ Владе Србије, где су лидеру АБК у чуду рекли да немају појма о чему прича. - Харадинај је коначно схватио да га је Јаблановић преварио када су српског политичара Београд и Срби са КиМ сменили са места председника Српске листе - кажу саговорници “Блица”. У Канцеларији за КиМ јуче нису желели да коментаришу таква сазнања, пише Блиц. Сам Јаблановић за „Блиц“ све демантује и тврди да је реч о “инсинуацијама које пласирају неки Срби са КиМ”. - Ако сам узео тај новац, треба да идем у затвор на 20 година, а нисам. Људи који пласирају те своје ненормалне глупости већи су криминалци од мене. Након избора, СЛ је требало да изабере између две опције. У првој су били Иса Мустафа и Харадинај, а у другој Тачи. Добили смо препоруку Владе Србије да преговарамо са првима, јер је Мустафа умерен политичар без ратне прошлости. Када је Мустафа почео да преговара са Тачијем, и ми смо се ту укључили у те разговоре - каже Јаблановић. Он тврди да је последњи пут имао контакт са Харадинајем јануара 2015, да га једва познаје и да му ништа не дугује.
Прочитајте још:Добровољци, не крећите – рат за Донбас је изгледа готов!Крстић осуо по ДС-у: Програм ДС-а не знате ни да прочитате!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА