Најновије

Руски "Искандер" уништава украјински "МиГ 29" (ВИДЕО)

Посада оперативно-тактичког ракетног система "искандер" руске војске је уништила украјински борбени авион МиГ-29, саопштило је Министарство одбране.

Руске снаге су погодиле непријатељски хангар за авионе на аеродрому Долгинцево у Дњепропетровској области и уништиле и непријатељско наоружање и возила авио-техничке службе, прецизирали су у Министарству.

Тактички ракетни систем "искандер" је оружје високе прецизности са дометом до 500 километара. 

Арсенал оперативно-тактичког ракетног система укључује балистичке и крилате пројектиле који стварају лажне електронске сметње док се приближавају мети и постају практично неухватљиви за системе ПВО непријатеља.

"Искандер" се показао као изразито ефикасно наоружање, а посаде ових система су од почетка године уништиле више америчких "патриота" и ХИМАРС-а.

Руско Министарство одбране већ трећи дан заредом извештава да је руска војска погодила украјинске аеродроме. Конкретно, руске снаге су 1. јула погодиле место истовара железничког воза са наоружањем и војном опремом Оружаних снага Украјине код насеља Украјинска у Запорошкој области.  

Тиме су уништени оклопни транспортери М113 америчке производње, системи ПВО "бук м1", борбена возила пешадије БМП-2, цистерне за допуну горива, теретна возила и људство украјинске војске.

Следећег дана су руске снаге погодиле аеродром Миргород и уништиле пет, а оштетиле два украјинска авиона Су-27. 

Такође, 3. јула, посада "искандера" је погодила аеродром у Полтави у уништила непријатељски војни хеликоптер Ми-24 и техничка возила. 

Ле Пен: Најављено повлачење 200 кандидата левице и десног центра како би спречили „Национално окупљање“ да формира владу достојно презира

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА