Најновије

Шта (не)спремање кревета говори о вама?

Истраживање наводи да 59 посто људи признало је да не спрема кревет док 27 посто има ту навику, а 12 одсто каже да то други обаве уместо њих. Та навика открива карактер човека.
Да ли ви редовно намештате кревет? (Фото: pixabay.com)

Да ли ви редовно намештате кревет? (Фото: pixabay.com)

Слагање кревета не одузима пуно времена, али неки људи ипак га не сложе. Једни то сматрају бесмисленим послом и губљењем времена, јер ће ионако на крају дана поново бити у њему, други су једноставно лењи, трећи увек устају прекасно и касне... И они који га свако јутро спремају имају разлоге зашто то раде - воле да је спаваћа соба уредна, тако су навикли од детињства, сви то раде па, ето, и они... Према истраживању на 68.000 људи чак 59 одсто њих признало је да не слаже кревет док 27 одсто има ту навику. Остатак од 12 одсто одговорило је да о други обаве уместо њих, пише "Elite Daily". Слагање кревета после буђења има дубље значење од саме навике. Стручњаци тврде да марљиво затезање постеље свако јутро, равнавање јастука о људима говоре следеће:

1. Воле се да се осећају корисним

Слагањем кревета ујутро добивају у том дану први осјећај да су били корисни, испунили су један задатак... Због тога су у радни дан стартoвали већ помало поносни на себе и желе тај осећај да задрже током дана. Зато ће до вечери желети да обаве још неке задатке јер се тако осећају добро.

2. Стање кревета је стање ума

Постоји израз да је кревет одраз човека - уредан кревет, уредан живот. Они који воле уредан кревет, воле да имају ред у свом животу. Људи који га не слажу, добро се сналазе у хаосу и он им не представља толики проблем као уреднима.

3. Одраз среће и продуктивности

У наведеном истраживању, 71 одсто људи који спремају кревет свако јутро казало је да су срећни, а 62 одсто оних који не намештају кревет признало је да су несрећни. Стручњаци нагађају да први више уживају у свом послу, редовно вежбају и више спавају.

4. Воле да имају контролу

Људи који редовно слажу кревет после буђења воле да имају живот под контролом, а кревет је само један детаљ у тој "слагалици".

5. Припрема за непријатне ствари

Неки људи слажу кревет иако им се то баш не ради, јер се тако подсвесно припремају на суочавање са стварима које би најрадије избегли, али никако не могу, као што је, рецимо, посао који им је мрско да раде, или неугодан разговор с пријатељем... Ако немате навику спремања кревета, а желите то да исправите, ово је рецепт: научници кажу да је потребно 66 дана да би се неки задатак претворио у навику и рутину. Постоје и поборници неслагања кревета. Они тврде да је то здравије јер се због разбацане постељине кревет боље проветрава од гриња и осталих непожељних "становника" заслужних за алергије и астму. Научници, међутим, одговарају да је довољно 20-ак минута да би се кревет "проветрио", тако да то оправдање ипак "не стоји".
Прочитајте још:Ако радите ове ствари, престаните, нервирате друге људе!ПИСМО ОЦА СИНУ: Ово је једини разлог због кога би требало да се жениш
Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА