Најновије

ШЕШЕЉ ОТКРИО: Ево зашто власт крије уговор о Фијату (ВИДЕО)

БЕОГРАД- Српска радикална странка је издала јуче саопштење где обавештава јавност о штетности Уговора о заједничком инвестиционом улагању са Фијат групом, који су потписали Млађан Динкић у име Владе Републике Србије и Маркионе у име Фијата, по којем италијанској фирми припада 66,67 посто, а Републици Србији 33,33 посто удела.
Шешељ (Фото: Јутјуб)

Шешељ (Фото: Јутјуб)

„Од 500 милиона евра кредита за изградњу нове фабрике у Крагујевцу, узетог од Европске банке, Република Србија је дала гаранцију за 169,5 милиона евра. Уговором и подстицајним планом друштво је стекло право на исплату од 10.000 евра за сваког запосленог, што је укупно више од 35 милиона евра из буџета Републике Србије. Поред овога, друштво има и низ других погодности, попут оне да им се из буџета уплаћују доприноси који се плаћају за све запослене из бруто зарада и на терет послодавца (пензијско и здравствено осигурање, допринос за незапослене, као и порез на зараде), и то за период од десет година, као и да друштво добија помоћ за обуку запослених у вредности од 1.000 евра за сваког запосленог и ослобађање од плаћања пореза,“ рекао је др Војислав Шешељ и додао: „Експертски тим Српске радикалне странке утврдио је да ово није никакав велики извозни посао, како се у јавности представља, већ је ово чисти извоз Италије, у транзиту преко Србије. Оваквим уговором подрива се економска моћ земље, а то је једно од најтежих кривичних дела“. Српска радикална странка захтева да се одмах покрене истрага и да се сви кривци за склапање овако штетног уговора изведу пред лице правде и казне строго у складу са законом, пише у саопштењу те странке.
Прочитајте још:Приштина ипак пред Извршним саветом УнескаКИРИЛ: Војна операција Русије на Блиском Истоку може спречити велики рат
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА