Најновије

ЛУКОВАЦ: Ђукановић може очекивати даље нападе Русије

ПОДГОРИЦА – Ангажовање Русије у вези са недавним протестима у Подгорици директно је повезано са планираним децембарским министарским састанком НАТО-а, на којем се очекује консенсус за упућивање позива Црној Гори за чланство у Алијанси, сматра бивши шеф црногорске дипломатије Бранко Луковац.
Луковац (Фото: ЈуТјуб)

Луковац (Фото: ЈуТјуб)

„Не бих искључио ни нове дипломатске и политичке кораке, којим би се покушало утицати, како на политичке односе у ЦГ, тако и на НАТО и његове чланице, да се спречи или избегне доношење такве одлуке”, казао је Луковац агенцији МИНА. Према његовим речима, нема сумње да односи ЦГ и Русије, који имају дугу традицију, трпе већ неко време, а сада још додатно, због најновије ескалације оптужби и полемике у вези опредељења Црне Горе да буде део евроатлантских интеграција и, у вези са тим, окончања протеста Демократског фронта (ДФ). Он сматра да је већ раније, поводом посете премијера Мила Ђукановића САД-у, јавно реаговање Москве на јасно исказано опређељење ЦГ да буде део евроатлантских интеграција, било неуобичајено оштро. Луковац је оценио да никако није у интересу ЦГ даље заоштравање односа са Русијом, „без сумње једном од највећих сила и најважнијих чинилаца међународних односа”. Црногорска дипломатија би, како је навео, сада морала показати иницијативу за организовање сусрета на високом нивоу, како би се превазишле присутне разлике и тешкоће и дао подстрек даљем развоју односа.
Прочитајте још:СПИНОВАЊЕ: Док ми галамимо о Унеску, Косово нам увело визе на миг из САДГУСКОВА: Руси и Срби ће спасити свет, Руси због снаге и моћи, а Срби…!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА