Најновије

"Ространснадзор" наложио "Когалимавији" да обустави летове!

МОСКВА - Служба Руске федерације за надзор транспорта "Ространснадзора" наложила је авиокомпанији "Когалимавија" да приземи своје авионе Ербас А321, док узрок несреће у Египту у којој је страдало 224 људи не буде био познат, јавила је данас руска агенција Интерфакс.
Олупина руског авиона (фото: РТ принтскрин)

Олупина руског авиона (фото: РТ принтскрин)

Агенција РИА Новости, међутим, јавља позивајући се на представника те руске авиокомпаније, да "Когалимавија" није добио наређење "Ространснадзора". Сви летови авиопревозника "Когалимавија" биће спроведени на уобичајени начин, а провере авиона биће спроведене један по један, потврдио је данас у име власника авиокомпаније, представник компаније "TH&C Holding" Оксана Головина. "Авиопревозник ће обуставити коришћење авиона с циљем да се процени ризик фазу-по-фазу, један по један. Ово је стандардна процедура, компанија неће заустави своју активност. Сви летови ће бити спроведени у потпуности, на уобичајени начин", рекла је Головина за Радио Комерсант-ФМ, пренела је агенција Тасс. Египћани и руски истражитељи почеће са испитивањем садржаја пронађене две црне кутије у року од неколико сати, из руског авиона који се срушио у планинској области централног Синаја, убрзо после губитка на радару пошто је авион скоро достигао пуну висину, пренела је агенција Ројтерс. Авион "Ербас А321" руске авиокомпаније "Когалимавија" био је на лету од Шарм ел-Шеика до Санкт Петербурга и срушио се на око 70 километара од Ариша у Северном Синају, са 217 путника и седам чланова посаде. Руско министарство за ванредне ситуације саопштило је да су упутили више од 100 припадника за хитне ситуације на Синајско полуострво. Из Министарства су навели да ће њихови тимови били у пратњи египатске војске у немирном северу Синају и да ће тимови претражити 16 квадратних километара у потрази за телима жртава и деловима срушеног авиона, пренела је агенција АП.
Прочитајте још:
"Метроџет А321-200 срушио се јуче на Синајском полуострву 23-ћем минуту од полетања из црноморског летовалишта Шарм ел Шеик и свих 224 људи у авиону су погинули. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА