Најновије

ТРЕСЛО СЕ СВЕ СЕМ СРБИЈЕ: Земљотреси погодили Тирану, Љубљану и готово цео регион!

ТИРАНА/ЉУБЉАНА/ЗАГРЕБ - Земљотрес јачине 4,9 степени Рихтерове скале погодио је јутрос у 7,26 сати Албанију, објављено је на сајту Европског Медитеранског сеизмолошког центра. Одмах затим, земљотрес јачине 4,8 степени Рихтерове скале погодио је јутрос у 8,53 сати Словенију, који се осетио и у хрватској престоници.
Земљотрес погодио готово целу бившу СФРЈ и Албанију (фото: Јутјуб принтскрин)

Земљотрес погодио готово целу бившу СФРЈ и Албанију (фото: Јутјуб принтскрин)

Осим у Албанији, земљотрес се осетио и у Црној Гори и Македонији, преносе црногорски медији. Само шест минута раније је у Албанији на истом месту регистрован још један слабији земљотрес, јачине 3,3 степена Рихтера. Епицентар земљотреса био је 34 километра источно од Тиране, на дубини од 10 километара. Тај јачи земљотрес уследио је тек нешто више од сат времена после земљотреса од 4,9 степени Рихтера, који је затресао Албанију, а осетио се и у Црној Гори и Македонији. Свега сат и по након онога у Албанији, уследио је земљотрес у Словенији. Епицентар земљотреса у Словенији је био у Брежицама на дубини од пет километара и осетио се и у већем делу Загреба, који је од епицентра удаљен 35 километара, преносе хрватски медији.
Прочитајте још: 
Словеначка Сеизмолошка служба саопштила је да, према првим подацима, интензитет на ширем подручју епицентра није био већи од пет-шест степени по европској скали земљотреса, а удар се осетио у читавој Словенији. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА