Најновије

У ЧИЈЕ ЛИ ЋЕ РУКЕ? Четири понуде за Телеком

БЕОГРАД - Приватизација Телекома Србије улази у завршну фазу, а према сазнањима, на јавни позив стигле су четири понуде за куповину.
Телеком Србија (Фото: telekom.rs)

Телеком Србија (Фото: telekom.rs)

У ресорном министарству нису могли да дају било какве информације о пристиглим понудама, као ни у Агенцији за приватизацију. Очекује се да понуде буду отворене до краја недеље. Првобитно је било најављено да ће понуде бити отворене данас. Агенција за приватизацију објавила је 3. јула позив за прикупљање необавезујућих понуда за учешће у продаји капитала Телекома Србија. Приватизациони саветник у том послу је француски Лазард, за који ради и некадашњи српски министар Божидар Ђелић. Медији су претходних дана писали да су за куповину Телекома заинтересовани Телеком Словеније који је наводно поднео заједничку обавезујућу понуду са америчким фондом Аполо, као и Телеком Кине, чији су се руководећи људи почетком месеца састали са надлежним представницима Владе Србије у Београду. Премијер Србије Александар Вучић поновио је да ће Телеком бити продат уколико се за ту компанију добије повољна цена, а да се у супротном, то неће догодити. Синдикати се, с друге стране, противе продаји Телекома због чега су и прошле недеље организовали протест испред Владе Србије. Мада изабрани приватизациони саветник, француски „Лазард“, није обелоданио процењену вредност „Телекома“, за овај четврти покушај продаје незванично су заинтересовани „велики“ светски играчи, јер је чак осам заинтересованих кандидата откупило тендерску документацију. Колика је цена испод које „Телеком“ неће бити продат не зна се. Медији су наводили да је цифра испод које Влада Србије неће ићи 1,5 милијарди евра, док је наводно амерички Аполо нудио 1,2 милијарде и издашан социјални програм.
Прочитајте још:НА ПОМОЛУ ВЕЛИКА АФЕРА: Сукоб интереса у продаји Телекома!СТИГЛА ПОНУДА: Телеком ујединио Словенце и Американце
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА