Најновије

ВАШИНГТОН: Немамо информације о могућем нападу у САД-у

ВАШИНГТОН – САД не располажу информацијама које би указале на могућност напада на америчкој територији, изјавио је данас званичник одељења за унутрашњу безбедност.
Вашингтон (Фото: Pixabay)

Вашингтон (Фото: Pixabay)

Он је то рекао пошто је Исламска држава објавила видео снимак у ком прети нападима на Вашингтон. Неименовани амерички званичник је навео да се те претње „озбиљно прихватају, али да нема специфичне веродостојне информације о могућем нападу на територији САД”, пренео је Ројтерс. Исламска држава је у новом видео снимку запретила земљама које учествују у ваздушним нападима на Сирију да ће доживети исту судбину као Француска, у чијој су престоници извршени крвави терористички напади са најмање 129 жртава, као и да ће напасти Вашингтон. „Земљама које учествују у крсташкој кампањи поручујемо да ће, ако Бог да, доживети дан као што је у Француској био петак. Поред тога, као што смо погодили Француску у њен сами центар - Париз, тако ћемо погодити и Америку и њену престоницу Вашингтон”, рекао је у видеу један џихадиста. Аутентичност тог видео снимка засад није могуће потврдити, наводи Ројтерс. Исламска држава преузела је одговорност за терористичке нападе у француској престоници у петак, у којима је погинуло 129, а повређено више од 350 људи.
Прочитајте још:ЈЕЗИВА ПРЕТЊА ИД: Исламисти открили која престоница је следећа након Париза! (ВИДЕО)ЗЛИ КАЛИФАТ: Како је настала Исламска држава и која је улога САД у стварању чудовишта (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА