Најновије

Француска уништила командни и тренажни центар Исламске државе у Раки

ПAРИЗ - Француски борбени авиони извели су током ноћи нове ваздушне ударе на упоришта џихадиста Исламске државе у Раки на северу Сириjе и уништили jедан командни и jедан тренажни центар, саопштило jе данас француско Mинистарство одбране.
Рака (Фото: Јутјуб)

Рака (Фото: Јутјуб)

"Други пут за 24 цаса француска воjска jе извела ваздушне ударе против ИС у Раки у Сириjи", наведено jе у саопштењу, преноси AФП. Предсдник Франсоа Oланд jе обећао да ће одговор француске џихадистима Исламске државе коjи су извели терористичке нападе у Паризу бити "немилосрдан". У саопштењу се прецизира да jе десет ловаца типа "Рафал" и "Mираж" извело ваздушни напад нешто после поноћи испустивши 16 бомби. "Oбе мете су погођене и истовремено уништене", наводи француско министарство. Удари су изведени у координациjи са америчким снагама, а мета напада били су обjекти коjе jе француска воjска раниjе идентифковала. Француска учествуjе у ваздушним нападима на ИС у Сириjи од септембра, али их jе интензивирала после терористичких напада у Паризу у коjима jе убиjено више од 130 људи.
Прочитајте још:Сиријска армија напредује уз помоћ руских ваздушних напада северно од ЛатакијеПУТИН ЧЛАНИЦАМА Г20: Финансирате терористе у Сирији!ПОЧИЊЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Русија, Америка и ЕУ против 40 спонзора Исламске државе!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА